Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Master classes τραγουδιού για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας





Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, master classes τραγουδιού για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακο και η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική. Οι ακριβείς ημερομηνίες των μαθημάτων θα καθοριστούν με νεότερη ανακοίνωση.
Στόχος της δράσης είναι αφενός μεν η ανάδειξη και καλλιέργεια του μουσικού ταλέντου των μαθητών και των ιδιαίτερων μουσικών τους κλίσεων, αφετέρου δε η αισθητική καλλιέργεια και πολιτισμική εμπειρία που απορρέει από την αλληλεπίδραση των μαθητών με καταξιωμένους καλλιτέχνες.   
Ο προγραμματισμός της δράσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μουσικής, που επιθυμούν να συμμετάσχουν με μαθητές τους. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών μουσικής θεωρείται καίριος για την επιτυχία της δράσης, καθώς είναι εκείνοι που μπορούν να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών και των γονέων των σχολικών μονάδων στις οποίες υπηρετούν και να συμβάλουν στην περαιτέρω καλλιέργεια των μουσικών δεξιοτήτων ταλαντούχων μαθητών ή μαθητών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική και ειδικότερα για το τραγούδι.
Για τον σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μουσικής καλούνται να δηλώσουν στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/forms/6F7L95C1NvvNuAan1 την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης στον χώρο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας (2ος όροφος) την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για τη διοργάνωση των μαθημάτων και τη διάχυση της δράσης στις κατά τόπους σχολικές κοινότητες. Η παρουσία των εκπαιδευτικών μουσικής στη συνάντηση κρίνεται εξαιρετικά σημαντική. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μουσικής να τηλεφωνήσουν στην κ. Ελένη Νιάρχου (6937463507) ή στην κ. Μαρία Μαγαλιού (6906066316) για να ενημερωθούν σχετικά με τη δράση. Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών μουσικής στην εν λόγω δράση είναι προαιρετική.
Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά της κ. Γκράβας να ακούσει, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσής μας, ώστε να ανακαλύψουν τις μουσικές δεξιότητες και ικανότητές τους και να ενθαρρυνθούν για την περαιτέρω καλλιέργειά τους.
Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό της κ. Γκράβας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.alexandragravas.com/index.php/biography.html .