Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ» στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στις 15/10/2017

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συμμετέχει στη γιορτή πουλιών στο Πάρκο Τρίτση, υποστηρίζοντας τη δράση της «Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας» την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και ώρες 11:00-14:00.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ των ΠΟΥΛΙΩΝ 2017:
γιορτάζουμε τη φθινοπωρινή μετανάστευση στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»


Η εκδήλωση υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Α.Τρίτσης», τους «Φίλους του Πάρκου» και τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ και  Γ΄ Αθήνας, καθώς και Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 40 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα στην Αφρική. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (δείτε σχετικά το: http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1898 ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις κεντρικές λίμνες (χώρος ευκαλύπτων) στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» και θα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, περιήγηση στις λίμνες του Πάρκου, παιδικά εργαστήρια και απελευθέρωση πουλιών σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ.
Για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, θα συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα ακόλουθα υλικά:
• Εφημερίδες
• Ξηρά τροφή για γατάκια
• Κονσέρβες για γατάκια
• Γάντια latex
• Κελαηδίνη
• Κοτσυφοτροφή
• Σιτάρι
• Κουνελόχορτο

 Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου.