Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«Αποτελέσματα Μαθητικού Διαγωνισμού Έκφρασης και Δημιουργίας “Παιδικά Μολύβια για το περιβάλλον” που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017»



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το  1ο  βραβείο του Μαθητικού Διαγωνισμού Έκφρασης & Δημιουργίας “Παιδικά Μολύβια για το περιβάλλον”, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, απονέμεται στους  μαθητές και τις μαθήτριες του 12ου Νηπιαγωγείου Συκεών και την εκπαιδευτικό τους κ. Μαρία Κοτοπούλου, για τη συμμετοχή τους με το εικονογραφημένο ποίημα « Ο άνθρωπος ‘φίλος’ με τα σκουπίδια».

Το 2ο  βραβείο του Μαθητικού Διαγωνισμού Έκφρασης & Δημιουργίας “Παιδικά Μολύβια για το περιβάλλον”, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, απονέμεται στους  μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης και την εκπαιδευτικό τους κ. Σταματία Γιώγου, για τη συμμετοχή τους με τη φωτογραφία «Το χρυσό μυστρί της φαντασίας».

Το 3ο  βραβείο του Μαθητικού Διαγωνισμού Έκφρασης & Δημιουργίας “Παιδικά Μολύβια για το περιβάλλον”, που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2016-2017, απονέμεται στους μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και την εκπαιδευτικό τους κ. Ειρήνη Τσιριμιάγκου, για τη συμμετοχή τους με τη φωτογραφία «Ο τοίχος της αλληλεγγύης».



Στο Διαγωνισμό, που έτυχε ιδιαίτερης ανταπόκρισης από εκπ/κούς-μαθητές/τριες και αποτέλεσε κίνητρο για συνεργασία και δημιουργική έκφραση, συμμετείχαν περισσότερες από 50 σχολικές ομάδες. Οι μαθητές εκφράστηκαν περισσότερο από δημιουργικά! Έστειλαν τα δικά τους  μηνύματα για το περιβάλλον, φωτογραφίζοντας εικόνες του περιβάλλοντός τους που θέλουν να διατηρήσουν και εικόνες που θέλουν να αλλάξουν, φιλοτεχνώντας αφίσες με μηνύματα-συνθήματα και παράγοντας τα δικά τους γραπτά κείμενα για το περιβάλλον.
           
Όλες οι μαθητικές δημιουργίες αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του Διαγωνισμού http://diagonismos-periballon.blogspot.gr/.
Δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία είχαν όλοι οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών. Στόχος ήταν να δημοσιοποιηθεί η δουλειά των σχολείων και να λειτουργήσει ως κίνητρο στους μαθητές και τους γονείς τους ώστε να εμπλακούν δημιουργικά στην εν λόγω διαδικασία. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία (186.684 ψήφοι) έβγαλε νικητές όλους τους συμμετέχοντες και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες θα αποδοθούν έπαινοι συμμετοχής στον Διαγωνισμό από τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Η Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού συγχαίρει ΌΛΑ τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό.