Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2017» στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στις 19/03/2017

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υποδέχεται την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, υποστηρίζοντας τη δράση της «Ορνιθολογικής», τα «Χελιδονίσματα».  
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» στο Ίλιον  την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρες 11.00 – 14.00 σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση και τους «Φίλους του Πάρκου» και με την υποστήριξη της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας. Η διανομή του πηλού και η κατασκευή της χελιδονοφωλιάς από παιδιά και γονείς θα γίνεται στον ανοιχτό χώρο δίπλα στο κανάλι και μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού στο κέντρο του Πάρκου. Παράλληλα θα γίνονται εκπαιδευτικές παρουσιάσεις για τα Χελιδόνια στην διπλανή Αίθουσα «Οινοποιείο».


Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια». Η παρουσίαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών, των οποίων η μεταναστευτική διαδρομή περιλαμβάνει και τη χώρα μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες,  πώς  κατασκευάζουν τις φωλιές τους, τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με την κατασκευή μιας χελιδονοφωλιάς την οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους και θα την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσει, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία. 

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές του σχολείου.