Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Σεμινάριο με θέμα: «ΔιαβάΖΟΥΜΕ την πόλη: Διαδρομές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Διεύθυνση Μουσείων – Τμήμα Εκθέσεων και Μουσειολογικής Έρευνας), σεμινάριο με θέμα:

«ΔιαβάΖΟΥΜΕ την πόλη: Διαδρομές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, κατά τις ώρες 16:15-19:15. Η αρχική συνάντηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο» (χάρτης: https://goo.gl/maps/wLGBo5ahUgF2), προκειμένου να πραγματοποιηθεί περίπατος σύμφωνα με την επιλεγμένη διαδρομή «Η άλλη Πόλη» και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του εκπαιδευτικού φακέλου και τα βιωματικά εργαστήρια στο κτήριο του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM, Αγ. Ασωμάτων 15, χάρτης: https://goo.gl/maps/HMaCBm1nZZ82 ). 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού φακέλου με θέμα: «ΔιαβάΖΟΥΜΕ την πόλη. Διαδρομές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» και να εξοικειωθούν με τρόπους αξιοποίησής του στο πλαίσιο υλοποίησης Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων συναφούς θεματολογίας. Το ως άνω υλικό, που παρήχθη από τη Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., διανεμήθηκε σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Διεύθυνσής μας κατά το σχολικό έτος 2015-2016 και περιλαμβάνει βιβλία, καρτέλες, χαρτογραφημένες διαδρομές, προτάσεις για δραστηριότητες κ.ά.

Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι οι κυρίες Τζένη Αλμπάνη, Δρ. αρχιτέκτων-ιστορικός τέχνης, επιβλέπουσα της πράξης ΕΣΠΑ, Αλεξάνδρα Σέλελη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, επιβλέπουσα της πράξης ΕΣΠΑ, Λίλα Πατσιάδου, αρχαιολόγος, μέλος ομάδας εργασίας της πράξης ΕΣΠΑ, Μυρτώ Δαυίδ, γραφίστρια, μέλος ομάδας εργασίας της πράξης ΕΣΠΑ.