Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρόσκληση σε επιμορφωτική ημερίδα στο ΚΠΕ Ελευσίνας με θέμα την Παιδαγωγική και Περιβαλλοντική αξιοποίηση ενός μουσείου με θέμα «Άνθρωποι και εργοστάσια-Η βιομηχανική Ελευσίνα» στις 1 Νοεμβρίου 2016

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και τις Διευθύνσεις Α/θμιας Δυτ. Αττικής και Β/θμιας Γ΄ και Δυτ. Αττικής,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:
Παιδαγωγική και Περιβαλλοντική αξιοποίηση ενός μουσείου με θέμα «Άνθρωποι και εργοστάσια-Η βιομηχανική Ελευσίνα» 
 Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λάβουν χώρα στο ΚΠΕ Ελευσίνας καθώς και στο χώρο του Ελαιουργείου, όπου στεγάζεται η έκθεση «Άνθρωποι και εργοστάσια-Η βιομηχανική Ελευσίνα», την 1η Νοεμβρίου 2016.
Το σεμινάριο απευθύνεται συνολικά σε 60 εκπαιδευτικούς. Από τη Διεύθυνσή μας θα συμμετάσχουν 15 εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που μια Δ/νση δεν συμπληρώνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετοχών, τα κενά θα συμπληρώνονται αναλογικά από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς άλλων Δ/νσεων.
Οι Εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου είναι:
  • Η γνωριμία και η διαθεματική προσέγγιση της αξιοποίησης των εκθεμάτων ενός μουσείου καθώς και η σημασία της διατήρησής τους μέσα στο χρόνο
  • Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τους τρόπους με τους οποίους η Μουσειακή Αγωγή μπορεί να στηρίξει τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιούνται στα μουσεία
  • Εξοικείωση με την έννοια της προστασίας της βιομηχανικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα στην Ελευσίνα, μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές πόλεις της χώρας μας.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα  http://tinyurl.com/jg38jec  έως τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώ...