Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

«Πενθήμερη εκπαιδευτική - επιμορφωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη 16-20 Ιουνίου 2016 με θέμα: «Αειφόρο Σχολείο, το Σύγχρονο Σχολείο, το Σχολείο του μέλλοντος»

Οι Διευθύνσεις Γ΄ & Δ΄ Αθήνας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Σχολεία της Ομογένειας και τις ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, προγραμματίζουν πενθήμερη εκπαιδευτική - επιμορφωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του Τοπικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που συντονίζει η Διεύθυνση Π.Ε. Γ’  Αθήνας, δια της Υπευθύνου Π.Ε. «Το σχολείο μας συναντιέται με την Αειφορία», με θέμα:  
«Αειφόρο Σχολείο, το Σύγχρονο Σχολείο, το Σχολείο του μέλλοντος»
 Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 16-20 Ιουνίου 2016. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη θα συμμετάσχουν 50 εκπαιδευτικοί και από τις δύο Διευθύνσεις οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον μετασχηματισμό του Σχολείου τους σε Αειφόρο, σύμφωνα με τις επιταγές του Παγκόσμιου Χάρτη της UNESCO:   UNESCO Roadmap for Implementing the Global Action Program on Education for Sustainable Development (Οδικός χάρτης της UNESCO για την εφαρμογή του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη).

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη είναι αφενός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών των δύο Διευθύνσεων και των Σχολείων της Ομογένειας για το θέμα αυτό και αφετέρου η σύσφιξη των σχέσεων και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ τους, ώστε ν' αναδείξουν μαθητές περιβαλλοντικά εγγράμματους και κοινωνικά αλληλέγγυους. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα  http://tinyurl.com/h8mzyv2 έως τη  Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 για την έγκαιρη κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων. 
Για περισσότερες πληροφορίες θα επικοινωνείτε με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Νίκο Στεφανόπουλο (κιν. 6947829670) και κ. Ελένη Νιάρχου (κιν. 6937463507).