Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016» στο Άλσος Περιστερίου» στις 10/04/2016


Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ύστερα από την πετυχημένη εκδήλωση «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2016» που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον (27/03/2016),  συνεχίζει τις εκδηλώσεις για την υποδοχή των χελιδονιών στο Άλσος Περιστερίου υποστηρίζοντας τη δράση της «Ορνιθολογικής», τα «Χελιδονίσματα», σε συνεργασία με τον Δήμο Περιστερίου.  
Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Περιστερίου (σταθμός Μετρό «Ανθούπολη»),  την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρες 11.00 – 14.00.  Οι μαθητές θα προσέλθουν στην εκδήλωση συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια». Η παρουσίαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών, των οποίων η μεταναστευτική διαδρομή περιλαμβάνει και τη χώρα μας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες,  πώς  κατασκευάζουν τις φωλιές τους, τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με την κατασκευή μιας χελιδονοφωλιάς την οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους και θα την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσει, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία.