Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

«Επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τους χώρους πρασίνου»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  σε συνεργασία με το WWF Hellas, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: 
Πράσινη πόλη: χώροι πρασίνου στο … κινητό μας
  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 5ο Δ.Σ. Πετρούπολης (Κερασόβου και Πολυκάρπου, Τέρμα Ελαιών https://goo.gl/maps/buXEthh5iPr,  απέναντι από το Apolis café), στις 30 Μαρτίου 2016 από 4.00 μ.μ. έως 08.30 μ.μ. και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ώστε οι μαθητές:
*      Να εξοικειωθούν με τη χρήση του application «Greenspaces» του WWF για καταγραφή των χώρων πρασίνου της πόλης και της ποιότητάς τους
*      Να παρατηρήσουν τους χώρους αυτούς και να τους χαρούν
*      Να αναλάβουν δράση για την αναβάθμισή τους και να διεκδικήσουν από τις αρμόδιες αρχές τη βελτίωσή τους
*      Να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό του WWF (προαιρετικό) που αφορά την καταγραφή των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στην πόλη, στη γειτονιά ή κοντά στο σχολείο http://kalyterizoi.gr/sxoleia/action/prasinoi-protathlites .


Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική  φόρμα  http://tinyurl.com/h2a4ojy έως την Παρασκευή  18 Μαρτίου 2016 στις 13.00.
Για την καλύτερη διεξαγωγή του σεμιναρίου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:
*      Η ώρα προσέλευσης να τηρηθεί αυστηρά, γιατί οι δραστηριότητες πεδίου πρέπει να υλοποιηθούν πριν από τη δύση του ηλίου.
*      Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πρασίνου απέναντι από το σχολείο (στην πλευρά του Apolis café).